SzexpartnerSzonja+36 30 / 584-4707Miskolc

Bemutatkozásom
Szia, Szonja vagyok, és szexpartnert keresek!

Személyesen a következő helyen tudunk találkozni: Miskolc.
Várom hívásod a +36 30 / 584-4707 telefonszámon.
Ha felhívsz, említsd meg, hogy a lanyokneked.hu-n találtál rám! A képek alatt tudod megnézni az adataimat és bemutatkozásom! Köszönöm.
Nem megyek házhoz.
Méreteim
Súlyom
86 kg
Mellbőségem
115 cm
Magasságom
164 cm
Csípőbőségem
110 cm
Derékbőségem
85 cm
Elérhetőségem
hétfő:
10 órától 23 óráig
kedd:
10 órától 23 óráig
szerda:
10 órától 23 óráig
csütörtök:
10 órától 23 óráig
péntek:
10 órától 14 óráig
szombat:
10 órától 23 óráig
vasárnap:
10 órától 23 óráig
Személyes információim
Nem
Életkor
50
Beszélt nyelvek
-
Dohányzás
igen
Nézettség
Megtekintve:
2384812x
Itt is megtalálsz:
Akiket fogadni tudok
pasit
igen
hölgyeket
nem
párokat
nem
több pasit
nem
Egyéb tulajdonságok
Haj
Rövid, Rózsaszín
Szem
Barna
Alkatom
Nőiesen telt
Tetoválás
nincs
Piercing
nincs
Minősítés
Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Részletes bemutatkozásom
Drága Uraim! Egy dögös, teltkarcsú, rubensi idomokkal rendelkező MAGYAR cica várja kandúrját hangulatos kis kuckójában. :) Ha szereted a telt formákat, nálam a helyed. Azon uraknak ajánlom magam, akik szeretik, ha nem egy "elöl deszka-hátul léc" típusú lány nyit nekik ajtót. Megkérlek benneteket, hogy úgy bánjatok velem, ahogy szeretnétek, hogy én is bánjak veletek! Tudjátok, amilyen a mosdó, olyan a törölköző!!! Amennyiben valaki kiejti azokat a szavakat telefonban vagy személyesen, hogy BASZÁS, SZOPÁS, CUMI, SEGGBE LEHET-E, köszönés nélkül bontom a vonalat, illetve véget vetek a randinak!!! TÁJÉKOZTATÁSUL KÖZLÖM, HOGY SEM TAXIS, SEM PEDIG TELEFONSZOLGÁLTATÓ NEM VAGYOK!!! URAIM! NINCS VIBEREN TÁJÉKOZTATÁS, AKI KÍVÁNCSI RÁM, LEGYEN KEDVES HÍVJON FEL!!! Amit látsz a lapon, az, és csakis az van, ne is kérj olyat, amit nem szeretek!!! Alkohol, vagy drog hatása alatt álló,, román, nem idén barnult (roma, arab, perzsa, fekete, stb.), illetve feltöltött, és/vagy testékszerrel "felszerelt" intimmel rendelkező urakat nem áll módomban fogadni! A befogadóképességem max. 17/4, kéretik figyelembe venni! Min. félórával a tervezett randi előtt hívj, hiszen nekem is rád kell készülnöm :) Amennyiben késnél, légy kedves szólni, 5 perccel a megbeszélt időpont után sajnos már tárgytalannak kell tekintenem a találkát. Csak számkijelzett hívást áll módomban felvenni, kérlek tartsátok tiszteletben! Jah, és kedves rosszlány vár! :D (Ez még kimaradt) Csókocskák: Szonja
Lehetőségek, ha találkozunk
Natúr francia
igen
Natúr francia végén szájba
ha megkérsz
Natúr francia végén testre
igen
S/M
ha megkérsz
Kölcsönös francia
igen
Kézi levezetés
igen
Kebel szex
igen
Közös maszturbáció
igen
Enyhe domina
ha megkérsz
Fétis
ha megkérsz
Kikötözés - bondage
ha megkérsz
Fenekelés
ha megkérsz
Taposás
ha megkérsz
Pisiszex
ha megkérsz
Szerepjátékok
ha megkérsz
Erotikus masszázs
igen
Erotikus
igen
Amit még érdemes tudni rólam:
Minden behatolás csak óvszerben!
Elfogadott (17 db)
Kapott (1 db)
Kérdőjeles (0 db)
Rejtett (0 db)
Értékelem
disturbed beszámolója
2023-08-13 14:28:16
szép arcú, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció, jó parkolás

Kapcsolatfelvétel: Elsőre felvette, fél órával később már nála voltam.

Lakás: Célnak megfelelő, egyedül van, nincs barátnő.

Külső: Mint a képeken.

Hozzáállás: Kedves volt, tiszteletet megadja de el is várja. Csúnya beszéd, parancsolgatás, durva bánásmód nála tabu.

Együttlét: Egy órát voltam, franciával indított amiben nagyon ügyes, kb 10 percig majd gumi fel, először ő volt felül majd alul, végén francia majd kézi levezetés, nehezen élvező típus vagyok ezért mondta vegyem át a dolgokat, mert kiállt a keze. :P Basztam elolvasni a leírást hogy nagy méretet nem szereti, ez a helyszínen derült ki, de azért bevállalt, látszott is néha hogy nem tetszenek a dolgok, de azért összehoztuk. :D :P

Elégedettség és Ajánlás: Ajánlott kategória, tudja mit akar, aki elmegy hozzá nem csalódik. Jó voltál anyukám, még találkozunk! ;)

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
DEL_starwars beszámolója
2023-04-22 07:53:25
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció

Kapcsolatfelvétel: Könnyen ment itt az oldalon üzentben is válaszolt a kérdéseimre,majd telefonos időpont egyeztetés.

Lakás: Normális,célnak megfelelő,

Külső: Remek nő pont olyan mint a képeket.

Hozzáállás: Nagyon kedves,annyira volt kezdeményező amennyire kellett,2 órát voltam.

Együttlét: Mindenben ügyes,de nekem a kutya póz volt a legjobb.

Elégedettség és Ajánlás: Ajánlom egyértelműen(aki kicsit izgulósabb annak is bátran ajánlom)

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
makker86 beszámolója
2023-02-19 15:13:05
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció

Kapcsolatfelvétel: Telefonon történt, szerencsére könnyen sikerült elérnem. Tájékoztatott lehetőségekről, a helyszínre rákérdezve mondott egy utca nevet, aztán megbeszéltünk egy későbbi időpontot, Ő pedig megkért, hogy fél órával előtte keressem. Ez így is történt, akkor közölte a házszámot is, én pedig a megbeszélt időpontban ott voltam a megadott címen.

Lakás: A lakás egy apartmanon belül van, a célnak tökéletesen megfelel. Minden adott amire szükség van, szóval fürdőszoba többféle tusfürdővel, tiszta, illatos törölközővel és természetesen egy jó nagy méretű ágy, ami bármilyen pózra alkalmas és persze kényelmesen elfértünk rajta.:-)

Külső: Mivel zsánereim a (nőiesen) telt, illetve molett alkatú nők, ezért iszonyúan bejött nekem már a fotóin is, de élőben még jobb volt! Amellett, mivel imádom az érettebb MILF típusú nőket, Szonja ebben a kategóriában is teljesen megfelelt számomra. Tehát nem fiatal, de nem is próbálja magát annak előadni, nekem mindenesetre arcra és külsőre is teljesen bejött. A kedvenc testrésze(i)m pedig egyértelműen a puncija és a szép nagy bimbóudvarral megáldott cickói!:-)

Hozzáállás: Egy órát töltöttünk együtt, én amennyire megismertem, nem tudnék Róla semmilyen negatív dolgot, tulajdonságot mondani. A kezdeményezessél sem volt gond, de egyébként is csupa jó tulajdonságai vannak, mint pl. kedves, barátságos, közvetlen, beszédes, szóval nemcsak szeretkezni jó Vele, hanem még társalogni is, persze csak akkor, ha van közös téma, nekünk szerencsére volt!:-)

Együttlét: Egy kis üdítő és ismerkedő dumcsi után kezdtünk egy frissítő közös tusolással, alul-felül kölcsönösen (és persze kissé erotikusan) kölcsönösen megmostunk egymást, majd megtörölköztünk és bementünk a szobába. Irány az ágy, ahol először is feküdtem hanyatt és Szonja vette kezelésbe a "kisbarátomat". Nagyon jól csinálta, olykor lassabban, finomabban, olykor pedig gyorsabban, hevesebben, amellett eléggé bőnyálasan, ami külön tetszett nekem, ja és nem restellte használni a cickókat sem! Aztán cseréltünk, Ő feküdt hanyatt, a kezeivel lenyúlt, széthúzta a nagyajkait, én pedig megismertettem a nyelvemet a legszebb testrés(z)ével... hú, az a finom, izgató punci, a férfiember legszívesebben naphosszat elidőzne rajta/benne!;) (Abszolút nem negatívum, de azt iszonyúan sajnáltam, hogy nem szereti az ujjazást...)

Úgyhogy az első póz adott is volt, fel a gumit és be is csusszantam. Alapvetően jobban szereti a szexet/szeretkezést lassan, érzékien, ezért igyekeztem nem "durvulni", de olykor egy kicsit hevesebb tempóra váltottam, ami láthatóan nem volt ellenére, sőt ezt (egyáltalán nem halk) hanghatásokkal is nyugtázta! (Nem csodálkoznék, ha kint az udvaron vagy esetleg az utcán is hallotta volna valaki...):-)

Ezután Szonja volt felül, hogy őszinte legyek, lovagló pózban is egészen ügyes! Amellett ebben a pózban én szabadon használhattam a kezeimet is, úgyhogy közben simogattam, markolásztam azokat a gyönyörű hatalmas melleket! Utána ismét pózt váltottunk, megkértem hogy feküdjön hasra és úgy hatoltam belé. Majd gumit le és franciás levezetéssel fejeztük be az aktust.

Elégedettség és Ajánlás: Nekem nagyon is bejött, emiatt iszonyúan sajnálom, hogy nem mindig Sárváron (vagy annak környékén) szokott lenni. Az ajánlásról most is csak azt tudom mondani, szívem szerint megtartanám csakis magamnak, hogy legyen Ő az én érett szexi "szeretőm", de nem vagyok magamnakvaló, ezért bátran ajánlom minden olyan férfitársamnak, aki szereti az érett, telt idomokkal megáldott, ja és MELLesleg szép nagy igazi mellekkel rendelkező hölgyeket!:-)



Végezetül pedig egy utolsó gondolat: Kedves Szonja, francia közben elfelejtettem megemlíteni, hogy szerettem volna 69-es pózban is csinálni, de iszonyúan remélem, hogy a jövőben leszel még errefelé és be tudjuk pótolni ezt az apró kis hiányosságot!

Nyelves pusszancs (a combjaid közé is)!;-)

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Atis beszámolója
2023-01-04 00:24:19

Kapcsolatfelvétel: Gyorsan,egyszerűen

Lakás: Parkolás könnyű, a célnak teljesen megfelel

Külső: Teljesen mint a képeken,semmi csalódás

Hozzáállás: Hozzáállas csillagos 5; a szövegén behaltam nagyon közvetlen barátságos.

Együttlét: Korrekt amit megbeszéltünk minden rendbenvolt. Isteni francia.Remélem nem volt túl zavaró számára a kezdeti lánYos zavarom😁 remélem szereti azt a fajta édességet😁

Elégedettség és Ajánlás: Korrekt,kedves közvetlen. Ajanlom 😁

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Got16 beszámolója
2022-12-15 22:02:13
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció, jó parkolás

Kapcsolatfelvétel: Telefonon beszéltünk, gyors tájékoztató, 30 perc múlva már nála is.

Lakás: Minden rendben volt, parkolás szinte a ház előtt.

Külső: Szebb mint a képeken, Sokkat mosolyog jól áll neki.

Hozzáállás: Kedves és közvetlen, tudja mit szeretnél.

Együttlét: Negyed órát voltam csak francia volt, de az nagyon jó volt, érzi a dolgot. :)

Elégedettség és Ajánlás: Ajánlott!!

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
DEL_Raki76 beszámolója
2022-12-07 22:41:16
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció, jó parkolás

Kapcsolatfelvétel: Telefonos egyeztetés történt, ami zökkenőmentesen zajlott. A telefonban kedves, vázolta a lehetőségeket és hamar megegyeztünk az időpontban is.

Lakás: A célnak megfelelő, tiszta, rendezett, igényesen felújított panel. Közös fürdés volt ez elterelte a figyelmem a fürdő felszereltségéről...

Külső: Csinos, húsos hölgy, feltünően nagy keblekkel. Aki a teltebb hölgyeket favorizálja, azoknak tökéletes választás!

Hozzáállás: 1 órát voltam, nem nézte az időt. Abszolút kezdeményező, de odafigyel rád!

Együttlét: Közös tusolás után hamar kézbe vette a dolgokat. Kedvesen, nyálasan köszöntötte a kiskatonám, és az isteni cicik között is megmelengette, ami kimondottan jól esett egy ilyen hűvös decemberi estén. Kis ügyködés után én kértem és kaptam kóstolót, a keblek után hamar lejjebb találtam magam, és a csupasz kehelybe temettem az arcom. Egy kis instruálás után, ráérezhettem a ritmusra, mert egy kis segítséget követően pillanatokon belül elélvezett. Nem maradt a dolog viszonzatlanul és olyan franciás kényeztetésben részesűltem amit halandó ember nem hord ki talpon. Kirobbanó sikere volt na! Újabb tusolás után már csak nassolgatni (köszönöm a csokit!) és beszélgetni maradt erőm! Jó humora van Szonjának, és jó vele beszélgetni, így nagyon gyorsan elröppent az a kevés idő...

Elégedettség és Ajánlás: Kedves, intelligens nő, aki nagy odafigyeléssel és rutinnal fordul az emberek felé. Elégedetten távoztam, egyszer tán vissza is térek!

Köszönöm!

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
gatya88 beszámolója
2022-10-21 17:34:27
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció, jó parkolás

Kapcsolatfelvétel: Telefonon hívtam,egyszerű volt . Sikerült is 1 óra múlva nála lennem.

Lakás: Dunaújvárosban voltam nála. Teljesen jó volt minden. Fürdőszoba is szuper volt.

Külső: Nagy kedves arca van . A testalkata a kedvencem,imádom az ilyen típusú nőket ! Imádtam a melleit.

Hozzáállás: Abszolút kezdeményező .

Együttlét: Francia,majd lovagolt végül kutyusban lett végem.

Elégedettség és Ajánlás: Abszolút ajánlott kategória .

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
aaaxxxaaa beszámolója
2022-06-29 07:36:43
nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció, jó parkolás

Kapcsolatfelvétel: Telefonon egyeztettünk, gyorsan találkoztunk.

Lakás: Bérelt lakás. Megfelelően kényelmes és rendezett. Parkoló volt, a fürdő is rendben.

Külső: Kicsit telt, ahogy a képeken is látszik. A haja őszesre festve.

Hozzáállás: Beszédes, aranyos, kedves. Tisztában van vele, hogy mit csinál és mi kell a férfinak. Teljes egészében a földön jár.

Együttlét: Közös fürdés, a megfelelő incselkedésekkel. Punci kényeztetés a nyelvemmel. Nem túl jól csináltam, mert bár felizgattam be kellett segíteni a kezével, hogy megremegjen a teste és aranyos, kielégülésre utaló hangokat adjon ki. 1:0 oda. Francia nekem, fütyi a mellek között. Az érzéki szemkontaktus végig megvolt. Meleg volt, a szex nem ment, ezért kézimunka 1:1-ig. Kis simizés, beszélgetés levezetésképpen. Gyorsan eltelt az egy óra.

Elégedettség és Ajánlás: Elégedetten távoztam, egy következő lehetséges találkát is megbeszéltünk. Ajánlott a teltebb hölgyeket kedvelőknek.

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Tesztmen beszámolója
2022-06-12 23:50:20
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció, jó parkolás

Kapcsolatfelvétel: Telefonon egyeztettünk!

Lakás: Lakás szép rendezett! Nagy fürdő ! Van minden!Parkolás kicsit messzebb a mező szélén!

Külső: Idősebb hölgy szoval a külső olyan amilyen, de jó! Hatalmas cicik!

Hozzáállás: Kezdeményező kedves, szeret beszélgetni! Korrekt! Amit elmond az ugyvan! Olvassatok el a leirását!

Együttlét: Közös tusolás jó élmény volt! Szuper Nfrancia, szex több pozban, majd szájba élvezés na itt kifacsart rendesen majdnem hogy a mennyberepített!

Elégedettség és Ajánlás: Ajánlom az idősebb korosztálynak!

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Péter121291 beszámolója
2022-06-03 16:31:10
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció, jó parkolás

Kapcsolatfelvétel: Első próbálkozásnál felvette és tudtunk időpontot egyeztetni. 20 perc elteltével már nála is voltam.

Lakás: Szép, csendes, otthonos lakás.

Külső: Pontosan olyan mint a képeken, sőt még jobb is. Nekem nagyon bejött :)

Hozzáállás: Nagyon kedves, barátságos. Mintha egy régi ismerőshöz mentem volna.

Együttlét: Negyed/SOS franciát beszéltünk meg. Elején kis beszélgetés majd nekikezdtünk. Istenien csinálja, teljesen sikerült kifacsarnia

Elégedettség és Ajánlás: Csak ajánlani tudom. Biztos hogy visszajáró vendég leszek ;)

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Max360w beszámolója
2022-03-25 16:54:21
isteni francia

Kapcsolatfelvétel: Könnyen ment

Lakás: Szép lakás,célnak megfelel.

Külső: Külsőre csinos,jó nagy cicik.

Hozzáállás: Negyed órára mentem,kedves volt első találkozásra.

Együttlét: Fürdéssel kezdtem,közbe beszélgettünk.utánna irány az ágy és francia.nagyon jól csinálja,kifogástalan.cicizni szerettem volna,azt nem nagyon engedte ,azt mondta a negyed órába az nem fér bele.kicsit ez rosszul érintett.

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Tpeti90 beszámolója
2022-01-04 12:40:48
szép arcú, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció

Elégedettség és Ajánlás: Csak ajánlani tudom eme ritka kincset.Nem először jártam nála,és ismét elégedetten távoztam. :)

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Adrian47 beszámolója
2021-10-01 12:44:44
nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció
 
Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
cavolino beszámolója
2021-06-12 20:57:23
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció, jó parkolás
 
Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
DoctorStew beszámolója
2021-05-31 15:11:45
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció, jó parkolás

Kapcsolatfelvétel: Elsőre felvette. Tájékoztatott mindenről. Nagyon kellemes hangja van.

Lakás: Gyulán voltam nála. Új építésű lakás, könnyű parkolási lehetőség. Tiszta, rendezett és tágas háló. Fürdőszoba kellően felszerelt. Lágy fények voltak kapcsolva ami nagyon tetszett. Halkan kellemes zene szólt.

Külső: Számomra tökéletes alakja van. Formás lábak, gyönyörű combok, kerek popsi és azok a mellek...eszméletlenül nagyok. Az arca is gyönyörű. Csak a kedvemért még harisnyában várt. Imádom a hozzá hasonló MILF-eket. Tagadhatatlanul szebb, mint a képeken. Pirultam, ahogy ránéztem.

Hozzáállás: Nagyon kedves, közvetlen és laza, rögtön üdítővel kínált és igyekezett a kedvemben járni.

Együttlét: Gyors tusolás után az ágyra parancsolt. Kaptam egy csodálatos bőnyálas, vákumos franciát. Utána életem első mellszexében volt részem. Nagyon szexi volt ahogy közben végig a szemembe nézett és huncuttan mosolygott. Nem akartam még elélvezni, ezért gumit kértem. Sajnos nagyon kicsi volt a gumiruha, ezért nem tudtam kemény maradni. Végtelenül türelmes volt velem és mindent megtett, hogy újra harcra kész legyek, de nem bírtam. Egy újabb csodás franciával kivégzett. A maradék időben nagyon jót beszélgettünk. Ezzel sikerült feloldania a feszkót. Majd felöltöztem és puszival, forró öleléssel búcsúztunk el.

Elégedettség és Ajánlás: Maximálisan ajánlom! Végtelenül türelmes és nagyon kedves hölgy. Remélem mihamarabb találkozunk újra, hisz van egy lázáratlan ügyünk! ;) 10/10

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Lazloo beszámolója
2020-12-29 16:13:14
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció

Kapcsolatfelvétel: Telefonon mindent elmondott gyorsan megbszéltük, fél óra múlva ott voltam.

Lakás: Rendezett, tiszta, a fürdő is, nagy ágy, a célnak tökéletesen megfelel.

Külső: Nekem bejön, van mit fogni, kedvencem a szép nagy cicik!

Hozzáállás: Kezdeményező, közvetlen, üdítővel kínált aranyos!gyorsan feloldodtam pedig gátlásos vagyok! Fél órát voltam!

Együttlét: Tusolás után francia, majdnem végem lett, ezért kértem hogy had nyalakodjak én is, amit élvezett a hangokbol ítélve. Utána kivégzett franciával, brutál jó a technikája! Szájába mentem el, nem finnyáskodott.10/10

Elégedettség és Ajánlás: Maximálisan ajánlom!!! 10/10

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
atommag beszámolója
2020-01-06 11:14:56
szép arcú, barátnő feeling, isteni francia, nagyon kedves (SZT), maximális diszkréció

Kapcsolatfelvétel: Telefonon beszéltem vele egy óra múlva fogadott

Lakás: Új építésű lakás, könnyen megtalálja bárki

Fürdőszoba rendben, tiszta, több tusfürdő is van

Külső: Képek nem megfelelő, tökéletes milf.kedvencem a modora volt. Igazi laza érett nő. Testrészként a melleit emelném ki, fantasztikusan szép, rugalmas...

Hozzáállás: Abszolút kezdeményező, fél órát voltam,

Együttlét: Közös tusolás, megmostuk egymást, csók, irány a szoba, kis francia, misszionárius póz és végem is lett

Elégedettség és Ajánlás: Teljesen meg vagyok elégedve mindennel hibátlan volt minden. Nagyon kellemes emlék lett a találka

Környezet
Külső
Hozzáállás
Technika
Összkép
Régió szerinti keresés
Kelet Magyarország
Nyugat Magyarország
Dél-Kelet Magyarország
Dél-Nyugat Magyarország
Pest környéke
3. kerület 4. kerület 15. kerület 2. kerület 16. kerület 13. kerület 10. kerület 1. kerület 14. kerület 12. kerület 5. kerület 8. kerület 6. kerület 7. kerület 11. kerület 17. kerület 9. kerület 18. kerület 21. kerület 22. kerület 20. kerület 23. kerület 19. kerület
Powered by rosszlanyok.hu






Partnereink
2008 óta a weben.